top of page

Work Wise, Not Hard! Waarom ook jij een Virtual Assistant nodig hebt?!

Wat hebben EY, Usabilla, Dopper en Peerby met elkaar gemeen, behalve dat ze een alom bekend merk zijn?

Hun CEO's, partners, directors en MT-teams worden ondersteund door een Virtual Assistant!

Het fenomeen Virtual Assistant, een professional die op afstand ondersteunend werk verricht, is la heel bekend in de VS, Groot-Britanie en Australie en maakt een snelle opmars door in Nederland. Steeds meer ondernemers: ZZP'ers, MKB'ers (ook die met miljoenen omzet ) en executives vinden makkelijk hun weg naar een VA. EY heeft zelfs een eigen centrale secretariële afdeling die vanuit 4 locaties in Nederland ondersteuning biedt aan het hele bedrijf.

Waarom een VA?

Je vraagt je misschien af hoe dat komt? Deze vraag kan ik beantwoorden op basis van ervaringen met onze klanten.

Laten wij eerst naar de statistieken kijken:

- 75% van de Nederlandse ondernemers willen groeien (cijfer werd tijdens de Week van de Ondernemer bekend gemaakt)

- Nederlandse ondernemers zijn binnen de EU koploper in het 's avonds en in het wekend werken, wat een serieuze impact heeft op hun gezondheid en werk- Prive balans (bron CBS).

- Afleiding op de werkvloer slokt 30% van de tijd van werknemers op en kost Nederland 50 miljard euro per jaar (Bron BNR Werkverkenners).

- Gemiddeld kan een VA jou 25% van je werktijd besparen. Dat is 1 week in de maand. Een VA wordt betaald voor de daadwerkelijk gewerkte uren zonder dat zij bij een ondernemer in dienst is. VA's zijn efficiënt in het gebruik van online tools en geven je advies over time management.

Wat levert een VA op voor jou?

Wij zijn gewend aan sceptische ondernemers die zich afvragen " wat kan een VA mij opleveren?" of ondernemers die denken dat er niemand is die het werk net zo goed kan uitvoeren als hijzelf.

Ondersteuning van een VA bespaart jouw tijd en energie zodat je die efficiënt kan verdelen en aandacht kan geven aan die zaken die echt belangrijk zijn zowel zakelijk als privé. Het bouwen van een bedrijf is al uitdagend genoeg. De focus van de ondernemer op zijn doelstellingen is van cruciaal belang en het optimaal gebruiken van je beschikbare tijd bepaalt jouw succes.

Een remote assistant is beschikbaar wanneer deze nodig is. Zij is ook jouw gatekeeper. Virtual Assistant houdt de mail bij, brengt structuur aan en regelt belangrijke zaken van meetings tot vakanties en uitjes met je familie. Hierdoor heb je meer tijd om aa je team te besteden, je klanten te bedienen en je bedrijf te laten groeien.

Klanten die veel reizen (en niet alleen deze klanten) ervaren een betrokken VA, die bekend is met hun firma als een waardevolle vertegenwoordiger die een houvast en verbinding biedt met de thuisbasis.

In oplossingen denken, proactief acteren en meedenken met ondernemers zijn de karakteristieken van onze VA's.

Hoe doen we dat?

"Aha-momenten" zijn heel normaal tijdens het kennismakinggesprek ( via Skype of F2F). Het in kaart brengen waar alle tijd aan besteed wordt, is het moment om weer de juiste prioriteiten vast te stellen. Druk zijn met leuke klusjes die niks te maken hebben met de groei van je firma, is niet productief en kost jouw firma alleen maar geld. Jij bent immers de duurste medewerker. Tijdens de intake wordt al snel duidelijk welke taken het meest in aanmerking komen voor uitbesteding.

Het gebeurt daarbij niet zelden dat ondernemers moeite hebben om controle uit handen te geven of om taken te delegeren. Daarom krijgen onze klanten standaard een verslag over de vooruitgang van de werkzaamheden en een overzicht van de gewerkte uren. Regelmatig plannen we een feedback rondje om de samenwerking te bespreken. Vertrouwen opbouwen is onze prioriteit.

Werkzaamheden die we je uit handen kunnen nemen kan je op de pagina Diensten vinden.

Ben je advocaat? Kijk hier. Heb je een vastgoedportfolio ? Kijk hier.

Elke ondernemer is anders en heeft andere behoeftes, wij staan open voor maatwerk.

bottom of page