top of page

Work Wise, Not Hard! Waarom ook jij een Virtual Assistant nodig hebt?!

Wat hebben EY, Usabilla, Dopper en Peerby met elkaar gemeen, behalve dat ze een alom bekend merk zijn?

Hun CEO's, partners, directors en MT-teams worden ondersteund door een Virtual Assistant!

Het fenomeen Virtual Assistant, een professional die op afstand ondersteunend werk verricht, is la heel bekend in de VS, Groot-Britanie en Australie en maakt een snelle opmars door in Nederland. Steeds meer ondernemers: ZZP'ers, MKB'ers (ook die met miljoenen omzet ) en executives vinden makkelijk hun weg naar een VA. EY heeft zelfs een eigen centrale secretariële afdeling die vanuit 4 locaties in Nederland ondersteuning biedt aan het hele bedrijf.

Waarom een VA?

Je vraagt je misschien af hoe dat komt? Deze vraag kan ik beantwoorden op basis van ervaringen met onze klanten.

Laten wij eerst naar de statistieken kijken:

- 75% van de Nederlandse ondernemers willen groeien (cijfer werd tijdens de Week van de Ondernemer bekend gemaakt)

- Nederlandse ondernemers zijn binnen de EU koploper in het 's avonds en in het wekend werken, wat een serieuze impact heeft op hun gezondheid en werk- Prive balans (bron CBS).

- Afleiding op de werkvloer slokt 30% van de tijd van werknemers op en kost Nederland 50 miljard euro per jaar (Bron BNR Werkverkenners).

- Gemiddeld kan een VA jou 25% van je werktijd besparen. Dat is 1 week in de maand. Een VA wordt betaald voor de daadwerkelijk gewerkte uren zonder dat zij bij een ondernemer in dienst is. VA's zijn efficiënt in het gebruik van online tools en geven je advies over time management.

Wat levert een VA op voor jou?

Wij zijn gewend aan sceptische ondernemers die zich afvragen " wat kan een VA mij opleveren?" of ondernemers die denken dat er niemand is die het werk net zo goed kan uitvoeren als hijzelf.