top of page

Deze keer wel een zorgeloze vakantie?

Bijgewerkt op: 24 jun. 2019


Deze keer wel een zorgeloze vakantie?

Liefhebbers van zeer warm weer hebben de komende dagen geluk. Er wordt bijna 40 graden verwacht. Ga jij afkoeling zoeken in de zee of moet je gewoon werken?


Je hebt wellicht al vakantieplannen gemaakt of je twijfelt nog. Vakantie vieren en een onderneming runnen zijn vaak moeilijk te combineren. Bijna 20% van de Nederlandse ondernemers geeft aan nooit vakantie te nemen. Een op de drie neemt slechts een keer per jaar minimaal een week vakantie en 31% zegt twee keer per jaar minimaal 1 week vakantie te nemen. Deze gegevens komen uit een onderzoek naar de tijdbesteding van de Nederlandse ondernemer, dat in opdracht van Teamleader werd uitgevoerd.


Wanneer een ondernemer met vakantie is, is hij ook bereikbaar voor dringende zaken en houdt hij zijn mail en telefoon in de gaten. Hij blijft op afstand de gang van de zaken volgen. Helemaal uitgelogd van mobiele apparaten is hij nooit. Echt uitrusten zit er dan meestal niet in.


Terwijl de vakantie en de rust die jij ervaart, ontzettend belangrijk voor je is. Een paar voordelen op een rijtje:

· je ont strest door afstand te nemen van je werk, vergaderingen en deadlines

· je doet nieuwe inspiraties op, krijgt nieuwe inzichten en ruimte in je hoofd

· je werkt efficiënter, creatiever en met meer passie na je vakantie


Heb je het gevoel vast te lopen? Ga met vakantie! Stil dat stemmetje in je hoofd dat zonder jou alles uit elkaar gaat vallen, laat een Personal Assistant tijdelijk die zorgen voor je overnemen.


Je bent waarschijnlijk al bekent met een aantal taken die een PA voor je kan doen. Je mailbox beheren, helpen met het zoeken naar content voor je blogs, een aantal privé klusjes doen – dat zijn allemaal waardevolle diensten maar er is zo veel meer wat een PA voor je kan doen.


Dankzij een PA die gedurende een week of twee (of langer) een aantal werkzaamheden overneemt, kan jij met alle rust met vakantie. Wellicht heb je collega’s of medewerkers die ook met vakantie zijn en het kantoor is onderbezet, maar jou klanten zijn gewoon aan het werk. Loop de kansen niet mis. Laat een PA een waardevolle vertegenwoordiger zijn, die een houvast en verbinding biedt met de thuisbasis. Twijfel je nog steeds?


Laat me dan een paar suggesties geven voor een geslaagde vakantie:


1. Wacht niet tot het laatste moment met zoeken naar een PA

Hoe langer je wacht met het inhuren van een PA, hoe groter is de kans dat er niet genoeg tijd is om een PA in te werken en de noodzakelijk zaken van je firma door te nemen. Als je al vakantieplannen hebt voor de zomer wacht geen dag langer. Ook als er maar een paar taken zijn van je dagelijkse TO-DO lijst, die je wilt uitbesteden. Zo kan je de kwaliteit van het werk beoordelen en bijsturen. Je krijgt ook de tijd om een relatie met een PA op te bouwen voordat je met vakantie gaat en dat geeft een geruststellend gevoel wanneer je weg bent.

2. Bereid je klanten voor.

Informeer tijdig je klanten dat je even weg bent en niet (altijd) bereikbaar voor ze bent. Laat ze weten dat je PA een aantal taken van je overneemt – dat werkt zeer geruststellend. Het is vaak ook handig om je PA aan je klanten voor te stellen. Overleg met beide partijen in welke situaties ze met elkaar contact kunnen opnemen.

3. Maak een noodgevalplan.

Een PA kan je in veel situaties ondersteunen maar het is handig om een plan te hebben in het geval van nood in je firma. Voordat je vertrekt zorg dat je reisgegevens: hotels, misschien het telefoonnummer van je reisgenoot en de manier waarop er contact opgenomen kan worden op je vakantieadres, is doorgesproken met je PA. Bespreek de situaties waarover je wel geïnformeerd wilt worden en waarvoor je vakantierust verstoord kan worden.

4. Grotere plannen in de pijpline?

Naast de werkzaamheden die je gaat uitbesteden, heb je misschien een project dat uitgewerkt moet worden maar je had nog geen tijd om eraan te beginnen? Of heb je nog geen tijd gehad om bepaalde taken af te ronden? Laat je verbazen door je PA, ze zijn vaak meer ervaren en gekwalificeerder dan je denkt. Stel je voor dat het project afgerond is wanneer je terug bent van je vakantie. Wie weet misschien heb je hulp gevonden voor nieuwe taken.


Wanneer was de laatste keer dat je een echte vakantie had? Met je eigen PA ben je verzekerd dat er geen 600 ongelezen e-mails op je staan te wachten, dat jouw to-do lijst kort blijft en de administratieve taken zich niet hebben opgestapeld. In plaats daarvan ga je bij terugkomst met een frisse blik en hernieuwde energie aan je firma werken.


Wil je weten waarmee onze PA’s jou kunnen helpen? Contact us! Founder Anna M. Habura antwoordt graag al jouw vragen. Click hier om een afspraak in te plannen. Of bel: 085-201 24 55, of stuur een e-mail naar: anna@vaworkwise.com


30 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page