top of page

Deze keer wel een zorgeloze vakantie?

Liefhebbers van zeer warm weer hebben de komende dagen geluk. Er wordt bijna 40 graden verwacht. Ga jij afkoeling zoeken in de zee of moet je gewoon werken?

Je hebt wellicht al vakantieplannen gemaakt of je twijfelt nog. Vakantie vieren en een onderneming runnen zijn vaak moeilijk te combineren. Bijna 20% van de Nederlandse ondernemers geeft aan nooit vakantie te nemen. Een op de drie neemt slechts een keer per jaar minimaal een week vakantie en 31% zegt twee keer per jaar minimaal 1 week vakantie te nemen. Deze gegevens komen uit een onderzoek naar de tijdbesteding van de Nederlandse ondernemer, dat in opdracht van Teamleader werd uitgevoerd.

Wanneer een ondernemer met vakantie is, is hij ook bereikbaar voor dringende zaken en houdt hij zijn mail en telefoon in de gaten. Hij blijft op afstand de gang van de zaken volgen. Helemaal uitgelogd van mobiele apparaten is hij nooit. Echt uitrusten zit er dan meestal niet in.

Terwijl de vakantie en de rust die jij ervaart, ontzettend belangrijk voor je is. Een paar voordelen op een rijtje:

· je ont strest door afstand te nemen van je werk, vergaderingen en deadlines

· je doet nieuwe inspiraties op, krijgt nieuwe inzichten en ruimte in je hoofd